Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΛΟ ΣΟΥ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΡΑ!

ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΛΟ ΣΟΥ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Ασπροπυργιώτισσες, ασπροπυργιώτες,

στις 7 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Μέχρι αυτήν την περίοδο θα έχουν οξυνθεί σε μεγάλο βαθμό οι συνέπειες του μνημονίου στη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: μείωση μισθών και ημερομισθίων, περικοπή συντάξεων, ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, αύξηση της φορολογίας. Μέτρα που εφαρμόζουν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τρόικα, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ και αποσκοπούν στη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου, την ίδια ώρα που χρεώνουν τον ελληνικό λαό για να δώσουν νέα πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ στα μονοπώλια.

Η εφαρμογή αυτών των πολιτικών θα υλοποιηθεί και από την αλλαγή του χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, η οποία, και μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης, μετατρέπεται άμεσα σε όργανο της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, υλοποιώντας τα μέτρα του μνημονίου στους δήμους και τις περιφέρειες, αφού περνούν στην τοπική διοίκηση αρμοδιότητες για τις οποίες αποκλειστική ευθύνη θα έπρεπε να έχει το κράτος.

Για την αφόρητη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, κάτοικοι και εργαζόμενοι, στην πόλη μας, υπεύθυνες δεν είναι μόνο οι πολιτικές των κυβερνήσεων, με αποκορύφωμα τη σημερινή, αλλά και οι δημοτικές αρχές της που διοίκησαν τις τελευταίες τετραετίες και στην στηριχτήκαν στην πράξη από το ΠΑΣΟΚ, αντί να μπούνε μπροστάρηδες στους αγώνες του λαού, πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή και της παραμικρής αντιλαϊκής πολιτικής, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ασπροπυργιώτισσες, ασπροπυργιώτες,

Το δίλημμα που τίθεται σε όλους εμάς, τους ανθρώπους του μόχθου, σε αυτές τις εκλογές είναι: αν για ακόμη μια φορά θα ενισχύσουμε αυτές τις πολιτικές και θα δώσουμε συγχωροχάρτι στις παρατάξεις που τις στηρίζουν και τις εφαρμόζουν ή με την ψήφο μας θα τις απορρίψουμε και θα τις καταδικάσουμε. Έχουμε ευθύνη, αν την επομένη των εκλογών, δώσουμε τη χαρά στα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό να πανηγυρίσουν για τη νίκη τους, μια νίκη που θα σημαίνει νέα δεινά, για μας και τα παιδιά μας.

Ήρθε η ώρα να μαυρίσουμε τις παρατάξεις που θα στηρίξουν μπροστά στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και οι συμπαραστάτες του στην αντιλαϊκή επίθεση ΝΔ και ΛΑΟΣ, αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που με την στάση ενθαρρύνει τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές, καθώς και δήθεν αντάρτες που θα βγουν «ως υπέρμαχοι» του λαού να τον «υπερασπιστούν», έχοντας βέβαια μέχρι σήμερα στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική.

Σήμερα, ο λαός μας έχει ανάγκη δίπλα του, από εκλεγμένους αγωνιστές, συνειδητούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. ΟΧΙ υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, που, είτε με ανάπτυξη, είτε με κρίση, σου ζητάνε να κάνεις θυσίες για να μη θιγούν τα κέρδη των μονοπωλίων. ΟΧΙ υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης. ΟΧΙ «αριστερούς του γλυκού νερού», που από τη μια θα κλαίγονται για τα λαϊκά προβλήματα και από την άλλη θα βάζουν πλάτη για να περάσει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουν αγωνιστές από το Κ.Κ.Ε και την Κ.Ν.Ε, από φίλους και οπαδούς, μέλη ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων, που βρεθήκαν το προηγούμενο διάστημα μαζί στους αγώνες, στις απεργίες, έδωσαν τη μάχη έξω από τα εργοστάσια, για να μην περάσει αυτή η αντιλαϊκή θύελλα, αλλά και στην περιοχή του Ασπρόπυργου για τα τοπικά προβλήματα. Επικεφαλής του συνδυασμού μας και υποψήφιος Δήμαρχος Ασπροπύργου είναι ο Δημήτρης Μπακάλης, νεολαίος αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες του λαού μας και μέλος του Κ.Σ της Κ.Ν.Ε.

Όλοι εμείς που θα δώσουμε τη μάχη των τοπικών εκλογών με τη Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε το λαό του Ασπρόπυργου με την ψήφο του να εκφράσει την αντίθεση του. Να βάλει εμπόδια στα σχεδία κυβέρνησης και μονοπωλίων για μεγαλύτερη κερδοφορία, στις πλάτες των εργαζόμενων, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για να γίνουν οι εργαζόμενοι διαχειριστές του κόπου τους και του πλούτου που παράγουν, που είναι και η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την κρίση. Διέξοδος που οδηγεί στην ικανοποίηση των διαρκώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας

να στηρίξουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ,

με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Μπακάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου