Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ.


Την άμεση επαναπρόσληψη της Μαρίνας Κόντου απαίτησαν, με δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, το απόγευμα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου 2010, μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ασπροπύργου», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξης Μπακάλη Δημήτρη, μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, του ΠΑΜΕ Θριασίου και του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η εργαζόμενη, που πάσχει από σοβαρή χρόνια πάθηση, απολύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια εργασίας στα ΚΑΠΗ Ασπροπύργου, καθώς έληξε στο τέλος Αυγούστου η σύμβασή της και ότι αυτή είναι η δεύτερη παρέμβαση των φορέων στη δημοτική αρχή, μέσα σε ένα μήνα.

Όπως και στις 10 Αυγούστου, τα μέλη των φορέων «υποδέχτηκε» αστυνομική δύναμη, που αποτελούνταν από 4 περιπολικά με τα πληρώματά τους, ενώ ο ειδικός μηχανισμός, που έχει εγκατασταθεί μόνο στην εξωτερική σκάλα του Δημαρχείου, για να εξυπηρετεί τα άτομα με κινητικά προβλήματα, δεν λειτουργούσε (!).

Πιεσμένος από την αγωνιστική παρέμβαση των φορέων και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) να πάρει απόφαση για άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, επειδή καλύπτει μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, και την κατακραυγή, που έχει ξεσηκώσει η στάση της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου προσπάθησε να αναδιπλωθεί καλώντας το ΔΣ να λάβει ομόφωνη απόφαση, αλλά «για να ζητήσει από τον Περιφερειάρχη ανανέωση της σύμβασης».

Η πρόταση του Δημάρχου αποτελεί «κενό γράμμα» και καθαρό ελιγμό. Συνοδεύτηκε μάλιστα από υποκριτικές δηλώσεις «περί τήρησης της νομιμότητας», μιας νομιμότητας που γίνεται «λάστιχο» και καταπατείται κατά βούληση, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος, ποια νομιμότητα τηρείται όταν η δημοτική αρχή ασκεί πιέσεις στο προσωπικό, προκειμένου να ανέβει και να οδηγήσει τα οχήματα του Δήμου που, εδώ και καιρό, είναι ανασφάλιστα;

Τον ελιγμό της πλειοψηφίας έσπευσαν να υιοθετήσουν, τόσο η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της «αντιπολίτευσης», που, αφού αναλώθηκαν σε ανέξοδες «περί ευαισθησίας και συμπαράστασης» προς τα ΑμΕΑ θεωρίες, υπερψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου.

Η ευθύνη του συνόλου του ΔΣ είναι μεγάλη. Όχι μόνο με τη στάση του αφήνει χωρίς δουλειά και πετάει, μετά από 4 χρόνια, στο δρόμο την εργαζόμενη, αλλά και γιατί κρύβει τις αιτίες που παράγουν την ανεργία και την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, που είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται και που, πλειοψηφία και αντιπολίτευση, τις στηρίζουν.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν τη στάση του ΔΣ Ασπροπύργου. Τόνισαν ότι το δικαίωμα στη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, αξιοποιώντας τη δύναμη που δίνει ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας, όπως έχει φανεί με παρεμβάσεις που οδήγησαν σε επαναπροσλήψεις στους Δήμους Ζωγράφου, Τρίπολης, Ιωαννίνων και αλλού.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ καλεί όλους τους Ασπροπυργιώτες και Ασπροπυργιώτισσες, όλο το λαό της περιοχής, σε συστράτευση στον αγώνα για μόνιμή και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, ενάντια στην πολιτική ΕΕ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που στηρίζουν οι άλλες παρατάξεις και που δε μπορεί να εξασφαλίσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες.

Σας καλούμε να ενισχύσετε τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ. Να βοηθήσετε να διαμορφωθεί, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, μία δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, μία δύναμη που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για να την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Τη

Δεν υπάρχουν σχόλια: