Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ασπροπυργιώτισσες, Ασπροπυργιώτες,

Στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ συναντιούνται όλες αυτές οι δυνάμεις, που αντιπαλεύουν το μνημόνιο, το πρόγραμμα σταθερότητας, τον «Καλλικράτη», την αντιλαϊκή θύελλα που συνεχίζεται με νέα βάρβαρα μέτρα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έρχεται να δώσει συνέχεια και να δυναμώσει τους αγώνες του λαού της πόλης μας. Σε αυτή συμμετέχουμε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, φίλοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ, στελέχη και μέλη της ΚΝΕ, ριζοσπάστες αγωνιστές, που έχουμε βρεθεί στους εργατικούς αγώνες, στα ταξικά συνδικάτα του Π.Α.ΜΕ, στους αγώνες για τα προβλήματα των ΕΒΕ, μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, στους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ, στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στο Συντονιστικό Αγώνα για το Περιβάλλον.

Όλες και όλοι εμείς, σας καλούμε να καταδικάσετε με την ψήφο σας την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της στον Ασπρόπυργο και να οργανώσουμε τη πάλη μας ενάντια στην Κυβέρνηση, το Μνημόνιο, στην επίθεση γενικότερα ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, που παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Γιατί δεν έχει τίποτα να περιμένει ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο άνεργος, ο νέος από αυτήν την πολιτική, που βαπτίζει ανάπτυξη την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Νοέμβρη του 2010 δίνεται σε μία περίοδο, που είναι ακόμα πιο φανερές οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, του Μνημονίου, αλλά και της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζουν Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΕΕ - ΔΝΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Συγκεκριμένα, στην πόλη μας, οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα αποτελούν «γόνιμο έδαφος» για να εμφανιστούν οι επιπτώσεις των νέων μέτρων ιδιαίτερα οξυμμένες.

Με δεδομένο ότι:

¨ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 73% του ενεργού πληθυσμού του Ασπρόπυργου είναι μισθωτοί εργάτες, τα αντεργατικά μέτρα θα υποβαθμίσουν σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο, με ενδεχόμενο να μη μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

¨ το ποσοστό της ανεργίας είναι μεγαλύτερο από, το ήδη υψηλό, του συνολικού της χώρας και πλήτει κύρια τους νέους και τις γυναίκες. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν κάθε οικογένεια στην πόλη μας να έχει κάποιο μέλος άνεργο. Πρόβλημα που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

¨ ήδη οι αυτοαπασχολούμενοι και τα μικρομάγαζα στενάζουν κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού των μονοπωλίων, π.χ. εμπορικό κέντρο, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της μείωσης του λαϊκού εισοδήματος, της φορολογίας και της ακρίβειας, τους φέρνουν σε ακόμη δυσχερέστερη θέση.

¨ οι περισσότεροι συνταξιούχοι στην πόλη μας ζουν με χαμηλές συντάξεις, η νέα πραγματικότητα τους φέρνει μπροστά στο δίλημμα της επιλογής των βασικών αγαθών που πρέπει να περικόψουν: τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή θέρμανση το χειμώνα;

Τα αντιλαϊκά μετρά θα δυσκολέψουν μια σειρά από τομείς της ζωής της λαϊκής οικογένειας όπως:

Ø Το Θριάσιο νοσοκομείο, τα ιατρεία και οι άλλες υπηρεσίες του ΙΚΑ υπολειτουργούν και δεν υπάρχει καν κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο.

Ø Στην πόλη μας θα μεγαλώσουν οι ελλείψεις σε αίθουσες και υποδομές διδασκαλίας, ενώ θα ενταθούν οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.

Ø Ήδη εδώ και πολλά χρόνια το Θριάσιο πεδίο είναι περιβαλλοντικά κορεσμένο. Στην περιοχή μας λειτουργούν βιομηχανίες, διυλιστήρια, χωματερή. Τώρα προστίθενται ο βιολογικός καθαρισμός και η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στη Χαλυβουργική.

Ø Πολιτισμός, αθλητισμός, πρόληψη κατά των ναρκωτικών είναι έννοιες χωρίς περιεχόμενο για την περιοχή μας, αφού ούτε τα αναγκαία κονδύλια διατίθενται, ούτε τα απαραίτητα μέτρα παίρνονται, ώστε να υπάρξουν υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό για τις λειτουργίες αυτές.

Κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου εκχωρούν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο

Την ίδια στιγμή, που όλα αυτά υλοποιούνται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, Κυβέρνηση και τοπικές διοικήσεις παραχωρούν «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο. Το επόμενο διάστημα η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα γνωρίσει η περιοχή μας θα γίνει με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων.

Κάθε δράση, κάθε σχεδιασμός που θα υλοποιείται, θα οδηγεί σε αυτήν την κατεύθυνση:

· η περιοχή του Θριάσιου μετατρέπεται σε κόμβο διαμετακομιστικού εμπορίου της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σκοπεύουν να παραχωρήσουν το φιλέτο του ΟΣΕ στην COSCO, ή σε οποιοδήποτε άλλο μονοπώλιο. Κατασκευάζουν το εμπορευματικό λιμάνι στην Ελευσίνα, αλλά και κάθε άλλη υποδομή που κατασκευάζεται είναι για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός αυτός.

· Στο ίδιο εξυπηρετεί και η υπερχρέωση του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια, με το ποσό να αγγίζει τα 42εκ.€ σε δάνεια - και πόσα άλλα σε οφειλές προς τρίτους (!). Με αποτέλεσμα τα βαριά δημοτικά τέλη και άλλα φοροεισπραχτικά μέτρα.

· Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έρχεται και αυτό με τη σειρά του να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς αυτούς, πήζοντας την πόλη με ρυπαίνουσες βιομηχανίες, εταιρείες ανακύκλωσης, σκραπ και τερατώδεις αποθηκευτικούς χώρους.

Τις τελευταίες τετραετίες, η Δημοτική Αρχή στον Ασπρόπυργο, με την ουσιαστική στήριξη και του ΠΑΣΟΚ, πρωτοστατεί στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών:

Ø Επικρατούν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο στο Δήμο, με την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και τις διάφορες μορφές συμβάσεων, που διαιωνίζουν τις πελατειακές σχέσεις και μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε όμηρους της δημοτικής αρχής.

Ø Πρωτοστάτησαν στον αποπροσανατολισμό του λάου του Ασπρόπυργου με ζητήματα άνευ σημασίας, όπως το με ποιόν δήμο θα ενωθούμε ή αν θα μείνουμε μόνοι μας, αποκρύπτοντας την ουσία της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης».

Ø Εφαρμόζονται οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που επιβαρύνουν με υπέρογκα ποσά το λαό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» θα επιδεινωθούν τα λαϊκά προβλήματα. Μια αλήθεια που το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι θέλουν να κρύψουν.

Οι νέες τοπικές διοικήσεις χάνουν την όποια αυτοδιοικητική έννοια είχαν και μετατρέπονται, ολοκληρωτικά πλέον, σε τοπικούς κρατικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ δημιουργείται προνομιακό πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τα μονοπώλια.

Με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»:

· ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ.

· ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

· ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

· ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

· ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Ήρθε ο καιρός όλοι αυτοί να πάρουν απάντηση από τον λαό στις 7 Νοέμβρη

Ασπροπυργιώτισσες, Ασπροπυργιώτες,

το δίλημμα που τίθεται σε όλους εμάς σε αυτές τις εκλογές είναι: για μια ακόμη φορά, θα ενισχύσουμε αυτές τις πολιτικές και θα δώσουμε συγχωροχάρτι στις παρατάξεις που τις στηρίζουν και τις εφαρμόζουν, ή θα τις απορρίψουμε και θα τις καταδικάσουμε; Έχουμε ευθύνη, αν την επόμενη των εκλογών, επικυρώσουμε με την ψήφο μας την επίθεση στα δικαιώματά μας.

Ήρθε η ώρα να μαυρίσουμε τις παρατάξεις που θα στηρίξουν μπροστά στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και οι συμπαραστάτες του ΝΔ και ΛΑΟΣ, αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που με τη στάση του ενθαρρύνει τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές, καθώς και δήθεν αντάρτες που θα βγουν «ως υπέρμαχοι του λαού να τον υπερασπιστούν», έχοντας βέβαια μέχρι σήμερα στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική.

Αλλά και να μην τους κάνουμε τη χάρη να στραφούμε στην «αποχή». Η «αποχή» αποτελεί «κενό γράμμα» για την οργάνωση του αγώνα, αφού θα ερμηνευθεί ως αδιαφορία και ανοχή και θα συνεχίσουν ανεμπόδιστοι να υλοποιούν την πολιτική τους.

Σήμερα, ο λαός μας έχει ανάγκη δίπλα του, από εκλεγμένους αγωνιστές, συνειδητούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. ΟΧΙ υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. ΟΧΙ υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης. ΟΧΙ «αριστερούς του γλυκού νερού», που από τη μια θα κλαίγονται για τα λαϊκά προβλήματα και από την άλλη θα βάζουν πλάτη για να περάσει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει ανάγκη από εκλεγμένους που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τις λαϊκές οικογένειες.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ασπροπυργιώτισσες, Ασπροπυργιώτες,

Ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει, ή μόνο για τα μονοπώλια, ή μόνο για το λαό. Ανάπτυξη, που θα φέρνει αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, δεν υπάρχει.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε, ότι παλεύουμε για ανάπτυξη, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όπου οι παραγωγοί του πλούτου θα είναι και αυτοί που τον απολαμβάνουν.

Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης θα συνδυάζει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών με την πλήρη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας. Πρώτα από όλα, του έμπειρου εργατικού δυναμικού, του μορφωμένου επιστημονικού δυναμικού, του τεράστιου ορυκτού πλούτου, του κατάλληλου μεσογειακού κλίματος για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών. Προϋποθέτουν να γίνουν λαϊκή περιουσία τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, οι μεγάλες δηλαδή επιχειρήσεις και να τεθούν κάτω από εργατικό – λαϊκό έλεγχο και να λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του πανεθνικού – κεντρικού σχεδιασμού. Δίπλα τους, θα λειτουργούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και του χωριού, χωρίς να φοβούνται τον ανταγωνισμό από τα μονοπώλια και το πνίξιμο από τα χρέη και τις τράπεζες.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ:

1. Να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης για την Ασφάλιση, τις Εργασιακές σχέσεις, την Φορολογία, την υγεία και την Παιδεία. Να ακυρωθεί το μνημόνιο. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και τα ελλείμματα, γιατί αυτά τα δημιούργησαν, με τη βοήθεια των Κυβερνήσεων. οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί να τα πληρώσουν. Να μην πληρώσει ο λαός, ούτε ένα ευρώ!

2. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Άμεσα, ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των ανέργων.

3. Να προχωρήσουν τα αναγκαία μέτρα και να γίνουν τα αναγκαία έργα για την προστασία του περιβάλλοντος.

4. Άμεση προτεραιότητα για εμάς είναι η λαϊκή Υγεία και Πρόνοια.

5. Η μόρφωση των παιδιών του λαού δε μπορεί να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση

6. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, και το δημιουργικό ελεύθερο χρόνο

7. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

8. Υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών Ελλήνων - μεταναστών - προσφύγων.

9. Να αποδοθούν τα παρακρατηθέντα 11 δις € που χρωστάει το κράτος στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία οι αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Αγώνες που ξεδιπλώθηκαν και στην πόλη μας, έξω από τις πύλες των εργοστασίων, για το βιολογικό καθαρισμό, το Χ.Υ.Τ.Α, κατά της επέκτασης της Πετρόλα. Αγώνες που πρέπει να δυναμώσουν και να στραφούν, όχι μόνο ενάντια στο ένα ή το άλλο πρόβλημα, αλλά συνολικά ενάντια στην εξουσία των καπιταλίστων.

ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας να στηρίξουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

με υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Μπακάλη.