Κυριακή, 6 Απριλίου 2014


Κάτοικοι του Ασπροπύργου,

Οι Τοπικές Εκλογές και οι Ευρωεκλογές το Μάιο 2014, γίνονται σε μια περίοδο, που όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
Στο επίκεντρο της προσοχής και της δράσης μας είναι τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια.  Η ανεργία  Οι απολύσεις  Η απλήρωτη δουλειά  Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις  Τα προβλήματα των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων  Τα ναρκωτικά  Η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας  Η καταστροφή του περιβάλλοντος από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μπροστά σε όλους μας ανοίγονται δύο δρόμοι για να επιλέξουμε:

1) ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ και οδηγεί σε συνεχείς θυσίες των λαϊκών οικογενειών για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι ο δρόμος που προτείνουν σήμερα, με διαφορετικές παραλλαγές και επιμέρους διαφοροποιήσεις, τόσο η ΝΔ- ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή στρατηγική συνισταμένη: την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ για την ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας που σε απλά λόγια είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας των καπιταλιστών σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο οι δήμαρχοι που στηρίζονται από τα κόμματα αυτά.
2) Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι ο δρόμος της οργάνωσης της πάλης για την επιβίωση του λαού μας και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, η Λαϊκή Συμμαχία που θα ξεκινάει από τους τόπους δουλειάς και θα απλώνεται παντού. Θα δίνει καθημερινά μάχες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και θα διεκδικεί άμεσα μέτρα ανακούφισης.
Θα οργανώνει τον αγώνα για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Για να γίνει αυτό, απαιτείται να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί, ο ορυκτός πλούτος, οι υποδομές. Απαιτείται αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Σ’ αυτό το δρόμο σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τις πολιτικές και τις τοπικές εκλογές.

Κάτοικοι του Ασπροπύργου,

Ζούμε σε μια περιοχή, που είναι φανερές οι συνέπειες από την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των δημάρχων που στήριξαν το προηγούμενο διάστημα την κυβερνητική πολιτική.
Εκατοντάδες βιομηχανικές δραστηριότητες έχουν μεταφερθεί στην περιοχή μας, χωρίς να υπάρχουν ο παραμικρός σχεδιασμός και οι αντίστοιχες υποδομές, καμία μέριμνα για περιβαλλοντική προστασία.
Η κατάσταση στις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης συνεχώς δυσχεραίνει με το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο να αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ενώ τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ οδηγήθηκαν σε κλείσιμο, αφήνοντας μια τεράστια περιοχή σαν τον Ασπρόπυργο, με επιβαρυμένο για την υγεία περιβάλλον εντελώς ακάλυπτη.
Στις επιχειρήσεις της περιοχής η εργοδοσία ξεσαλώνει με απολύσεις, απλήρωτους εργαζόμενους, ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες. Η ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς. Τα κόμματα τους, οι συνδικαλιστές και οι δήμαρχοι τους, όταν μιλούν για ανάπτυξη, εννοούν μείωση της φορολογίας για το κεφάλαιο, φθηνή ενέργεια (όπως στην περίπτωση της Χαλυβουργικής) για τους βιομήχανους. Η ανάπτυξη τους στήνεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων.

Τεράστιες ευθύνες έχει η Δημοτική Αρχή Πρωτοστάτησε στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπέγραψε τις διαθεσιμότητες δεκάδων εργαζομένων στο Δήμο και ετοιμάζει νέες. Ιδιωτικοποίησαν δημοτικές υπηρεσίες.
Δεν δέχονται να μειώσουν τα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές κατοικίες και τα μικρομάγαζα.
Αρνήθηκαν τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ να επιδοτηθούν τα τέλη της σύνδεσης με το δίκτυο της αποχέτευσης για να μην επιβαρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες.


Έφεραν άρον άρον νέο πολεοδομικό σχέδιο προσαρμοσμένο να κατανείμουν τη χρήση γης με βάση τις ανάγκες της COSCO και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σήμερα, ο λαός έχει ανάγκη δίπλα του από Αγωνιστές Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Συμβούλους, που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τις λαϊκές οικογένειες. ΟΧΙ υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. ΟΧΙ υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που από τη μια, δήθεν κλαίγονται για τα λαϊκά προβλήματα και από την άλλη, εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Στηρίζουμε στον Ασπρόπυργο την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με

 Υποψήφιο Δήμαρχο Ασπροπύργου, τον 

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΚΑΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου